כיצד הכי בטוח לשמור על נכסי הקריפטו שלכם? איפה הכי בטוח לאחסן ולשמור את ארנק ה-Hardware שלכם? אם גם אתם חוששים מאובדן או גניבת ה-Crypto Wallet שלכם ופוחדים שכל ההשקעה תרד לטמיון, אתם בטח לא לבד והחשש שלכם אפילו מוצדק במציאות כיום. מיד נסביר על הנושא ומה הפתרון המאובטח והמוגן ביותר לארנקי קריפטו.
תחום מטבעות הקריפטו הפך מאיזוטרי וכמעט לא מוכר עד לפני לא הרבה שנים לאחד הטרנדים הפיננסיים הכי גדולים ומשמעותיים היום. עם אינספור מטבעות שבאו בעקבות ההצלחה המטאורית והמהפכנית של חלוץ התחום, הביטקוין. אמנם התחום עדיין בשלביו הראשוניים בכלכלה העולמית והתנודות, כפי שוודאי ידוע לכם היטב, גדולות מאוד, אבל הוא גם הרבה יותר מוסדר כיום, עם הרבה יותר כסף שמעורב ולא מעט המשקיעים בקריפטו ואפילו כאלו שהרוויחו הרבה מאוד כסף באפיק מרתק זה.
אחסון ארנק CRYPTO יכול להיות כיום משימה לא פשוטה כלל, במיוחד לנוכח איומים וסיכונים כמו אובדן, פריצות וגניבות – מקרים שלגמרי קורים כל הזמן ובכל העולם. אחד המקומות הכי בטוחים – ולדעתנו כמובן, הבטוח ביותר – לאחסן את ארנק הקריפטו שלכם הוא בכספת פרטית במתחם כספות ייעודי, מאובטח ומוגן בסטנדרטים הגבוהים ביותר. כמובן לצד דיסקרטיות מוחלטת ושירות פרימיום חסר פשרות.
בחדרי הכספות של חברת רותניום, אתם מבטיחים שארנק המטבעות הדיגיטליים שלכם מוגן כנגד סיכונים פיזיים כמו גניבה, שוד או אפילו שריפה, בנוסף ליצירת שכבת הגנה ואבטחה נוספת כנגד פריצות סייבר ואובדן קוד גיבוי הסיד שלכם.
ארנקי חומרה לקריפטו
אם בראשית ימי הקריפטו (מונח קצת מצחיק לתחום שאפילו לא חגג 20) הביטקוין והמטבעות הקריפטוגרפיים האחרים אוחסנו באמצעי אחסון דיגיטליים, על גבי רשת האינטרנט ובפלטפורמות ייעודיות, המציאות הדינמית של ימינו שונה וגם הסיכונים התרחבו והשתכללו.
בעשור האחרון ובעיקר בחמש השנים האחרונות, איומי הסייבר והפריצה לארנקי קריפטו דיגיטליים (היושבים למעשה בפתרונות ענן למיניהם) גברו משמעותית ויש יותר ויותר מקרי פריצות וגניבה של נכסים מארנקים אלו, כמו גם מחשבונות קריפטו שאומרים להיות אמינים ומאובטחים מאוד. לכן במקביל אנו רואים עלייה מסיבית בשימוש בארנקי חומרה לשמירת מטבעות דיגיטליים. אלו ארנקים אלקטרוניים פיזיים, מאובטחים ומתקדמים המנותקים מהרשת ולכן משמעותית פחות חשופים לפריצות.
ארנקי חומרה אלו, נקראים לעיתים גם ארנקים קרים (Cold Wallets) כי הם לא מחוברים לרשת, לדוגמת ארנקי Ledger הסופר פופולאריים או ארנקי Trezor, פועלים כך שהם מאחסנים את נכסי הקריפטו של בעליהם מחוץ לרשת – OFFLINE.
ארנק חומרה מיועד למטבעות קריפטוגרפיים והוא מאחסן את המפתחות הפרטיים של המשתמש (פיסות מידע קריטיות המשמשות לאמת ולאשר עסקאות ברשת הבלוקצ'יין) בתוך מכשיר חומרה מאובטח. העיקרון המרכזי מאחורי ארנקים אלו הוא לספק בידוד מלא בין המפתחות הפרטיים לבין המחשב או הסמארטפון שלכם, שהם יחסית קלים מאוד לפריצה.
המפתח הפרטי שדיברנו עליו, יכול להיות משול למפתח רגיל: המפתח הזה פותח את הזכות לבעליו להוציא את המטבעות הדיגיטליים המקושרים אליו. מכיוון שהוא מספק גישה למטבעות הדיגיטליים שלכם, הוא צריך – כפי שהשם מרמז – להישאר פרטי. באותו האופן בו לא תחלקו עם מישהו אקראי את המפתח לכספת שלכם, ממש לא רצוי שתחלקו את המפתח הפרטי הזה עם אף אחד ובטח שלא תהפכו את הגניבה שלו לקלה ונגישה יותר עבור אלו המחפשים לגנוב מטבעות קריפטו ממשקיעים.
ההבדל לעומת ארנקים דיגיטליים
לעומת ארנקי החומרה שאינם מחוברים לרשת והם מספקים מנגנון פרטי, פיזי ומאובטח למטבעות, ארנקים דיגיטליים מאוחסנים אונליין, במרחב האינטרנטי והם משמעותית יותר נגישים ו"מזמינים" לפריצות וגניבת הקריפטו שבתוכם.
סוג זה של ארנקים משמשים בעיקר מטעמי נוחות, כי ניתן להיכנס אליהם ואל הכסף שבתוכם מכל מכשיר המחובר לרשת. אך כאמור הם גם מגיעים בגלל זה עם סיכון מוגבר ובאמת משמעותי לגניבה או אובדן נתונים. בקריפטו, הנתונים הם הכל, אין לכם באמת מטבעות אלא יש לכם מפתח פרטי שנותן גישה לרשת הבלוקצ'יין שבה "מתקיימים" המטבעות שלכם – לכן קריטי להגן על הנתונים האלו בצורה האופטימאלית.
גיבוי סיד לארנק הקריפטו שלכם – גם עליו יש להגן!
אחד הפחדים הגדולים בנוגע להחזקת נכסי קריפטו הוא כמובן לאבד את הארנק המאפשר גישה אליהם. בין היתר גם בגלל סיפורי "זוועה" על אנשים שאיבדו או זרקו בטעות ארנקים המכילים מטבעות קריפטו בשווי מאות מיליוני דולרים והכסף פשוטו כמשמעו "הלך לפח".
במקרה כזה של אובדן הארנק, הדרך היחידה לשחזר את המפתחות שעל הארנק ולכן גם את המטבעות שהוא מאחסן היא באמצעות שחזור של גיבוי סיד (SEED). גיבוי סיד הוא למעשה קוד אתחול של הארנק והוא מחזיר לבעלים החוקיים – או למי שמחזיק בקוד הסיד! – את המטבעות המשוייכים לאותו ארנק.
גיבוי סיד עובד כך שתוכנות ארנקי החומרה מפיקות קוד שהוא שרשרת לא קצרה של מילים אקראיות שהן המפתח לשחזור תכולת הארנק במקרי קיצון. התוכנות ימליצו למשתמשים לרשום את קוד המילים על דף נייר או בצורה פיזית אחרת, אך עם חשיבות שתהיה מנותקת מהרשת ומאובטחת. אם שודדים מכם את קוד הסיד בכוח או במרמה, הגנב יכול למעשה להשתלט לכם על הארנק – כך שקריטי ביותר לשמור על הקוד מוגן.
שמירת מפתח קריפטו בכספת פרטית ומאובטחת
לבסוף, אחרי כל ההסברים הטכניים, בשורה התחתונה אתם זקוקים לפתרון מוגן, שמור ומאובטח שבו תאחסנו את ארנק החומרה שלכם ו/או את קוד הסיד לשחזור הארנק. כפי שהסברנו בשלל דרכים ודוגמאות, היום הלכה למעשה גם ארנקי חומרה חשופים לסיכונים, בעיקר של אובדן וגניבה בצורת רמייה או אפילו באמצעים אלימים. במציאות כזו, גם כספת ביתית, אפילו מוסתרת, לא מספקת בפועל פתרון מאובטח ודיסקרטי מספיק.
המקום הכי בטוח לשמור בו ארנק קריפטו ואת קוד הסיד שלו, הוא ללא ספק כספת פרטית המושכרת במתחם כספות ייעודי, מקצועי ודיסקרטי כמו חדרי הכספות שמפעילה רותניום בכמה מיקומים אסטרטגיים ונוחים ברחבי הארץ. לחלוטין שווה לכם להשקיע באבטחת הכסף וההשקעה שלכם מאשר הסיכום האמיתי והמהותי לאבד את כולו, כספת פרטית עם רותניום נותנת מענה מלא ואידיאלי.
חדרי הכספות של רותניום מוגנים ומאובטחים בכמה וכמה שכבות – מאבטחה חמושה תמידית ומערכות טכנולוגיות משוכללות ואמינות לאבטחה ובקרה, דרך הגנות הנדסיות ופיזיות ועד בקרות כניסה ומודלים מתקדמים של השכרת כספות בשירות בוטיק מוגן במיוחד. כל חלופה אחרת, פשוט אינה מוגנת מספיק ושמה את הארנק ואת הקריפטו שלכם בסיכון שהוא פשוט גבוה מדי.